Айфеловата кула ще почита всяка вечер мобилизираните в борбата с новия коронавирус

  • 27 март 2020 18:25

  • 239
  • 0
Айфеловата кула ще почита всяка вечер мобилизираните в борбата с новия коронавирус
© Pixabay

От днес Айфеловата кула всяка вечер ще отдава почит на хората, които са мобилизирани в борбата с новия коронавирус, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Върху кулата ще бъдат прожектирани изразът "Мерси" и послания, подтикващи хората да останат по домовете си, се казва в комюнике на кметството на Париж.

Френският премиер предупреждава за изключително висока вълна от зараза с COVID-19 в страната

От днес всяка вечер от 20 ч. до 23 ч. Айфеловата кула ще почита всички хора, мобилизирани в борбата с COVID-19, като прожектира послания с благодарност и с призив хората да останат по домовете си.

"В 20 ч. надпис "Мерси" ще се появи върху Айфеловата кула, почитайки лекуващия персонал, полицаите, жандармеристите, пожарникарите, спасителите, лекарите от "Бърза помощ", войниците, служителите по чистотата, касиерките и касиерите, търговците, доставчиците, доброволците, асоциациите, парижаните и парижанките, които са се мобилизирали срещу COVID-19", се отбелязва в комюникето.

"След това от 20:30 ч. до 23 ч. ще се редуват две версии на едно и също послание "Останете вкъщи", едната на френски език - Restez chez vous, а другата на английски - Stay at Home, за да се напомни, че ограничаването на излизанията навън спасява човешки животи."

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини