Кристалина Георгиева съобщи, че има напредък по бъдещото финансиране на Украйна

  • 27 март 2020 11:25

  • 343
  • 2
Кристалина Георгиева съобщи, че има напредък по бъдещото финансиране на Украйна
© Getty Images/Guliver (Архив)

Международният валутен фонд (МВФ) и Украйна постигнаха напредък по по-нататъшното финансиране на страната, се казва в изявление на управляващата директорка на фонда Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирано от ТАСС и БТА.

Приемането на закона за банките и поземлената реформа ще позволи бърз напредък при определянето на параметрите на новия механизъм за финансиране с по-широк достъп, отколкото се очакваше по-рано, посочва Георгиева.

На 22 март тя обсъди по телефона с президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога възможността за увеличаване на обема на помощта за страната на фона на разпространението на коронавируса, съобщи пресслужбата на държавния глава.

В началото на декември Украйна и МВФ постигнаха предварително споразумение за нова кредитна програма за три години на стойност 5,5 милиарда долара.

 

Кристалина Георгиева: Рецесията ще е толкова тежка, колкото преди 10 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
343 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тодор

2020.03.27 | 17:44

2
Продуктите които Украйна изнася са проститутки , дървесина и чимове богат чернозем . Чака на финансиране от МВФ което ще я постави в зависимост . Прилича на предприятие което умишлено е източвано за да бъде фалирано и разграбено.
честитото

2020.03.27 | 11:50

1
честито, и да не забравите да скачате и да викате - кой не скача е москал.

Добави коментар

Водещи новини