Френските полицаи останаха без маски, заплашват да спрат да контролират спазването на карантината

  • 26 март 2020 17:57

  • 910
  • 1
Френските полицаи останаха без маски, заплашват да спрат да контролират спазването на карантината
© Getty Images

Полицейските профсъюзи във Франция заплашиха, че полицаите ще спрат да следят за спазването на карантината, ако не им бъдат предоставени защитни маски, предадоха БТА и Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Франция, където коронавирусът отне живота на над 1300 души, страда от недостиг на маски. Много медици и хора от други професии, които са най-силно изложени на опасност от заразяване, разкритикуваха властите, че са неподготвени за епидемията.

"Ако няма предпазни средства в службите, полицаите ще изпълняват само наистина спешни мисии и няма да контролират повече спазването на карантината", предупредиха синдикатите в общо комюнике.

Вчера няколко синдиката разкритикуваха решението на вътрешното министерство да даде маски тип FFP2, предназначени за полицията, на лекари и други медицински служители, без да компенсира това с набавянето на други типове маски.

Полицаите, както и жандармеристите, имат на разположение хирургични маски, чието количество по думите им са недостатъчни.

Маските FFP2 са най-препоръчваните за спиране на разпространението на вирус по време на пандемия, особено за хората, които са в пряк контакт с болни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
910 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
France 1914

2020.03.26 | 18:49

1
И кого заплашват? На кого на шапката ще накривят ако спрат да контролират?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини