Белгия няма да приема болни от COVID-19 от други държави

Белгия съобщи, че няма да приема болни от Ковид-19 от други държави, за да успее да се справи в днешната обстановка, съобщиха местни медии. Това означава, че страната няма да се включи засега в усилията за поемането на болни, изпратени от други страни от ЕС, за да бъдат облекчени собствените им здравни системи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15867

Според белгийските здравни власти пикът на епидемията в страната може да се очаква в началото на април. До днес в Белгия 220 души са загубили живота си от новото заболяване, 42 от тях - в последното денонощие.

Възрастните хора с COVID-19 в Белгия няма да бъдат приемани в болница

Съобщава се за общо 6235 установени случая на заразяване, 1298 от последното денонощие - най-високия брой за ден от началото на епидемията.

Само за ден в болница са постъпили 536 души. Досега за лечение са били приети 2844 души и 675 от тях са били изписани, предаде БТА.

Властите обясняват постоянното увеличение на броя на заболелите с даването на предимство на изследванията на най-съмнителните случаи. Засега в страната се правят по около 2000 изследвания на ден, а нагласата е да се премине към 10 000 теста дневно.

Властите вчера съобщиха, че одобряват въвеждането на нов бърз тест с търсене на антитела. Тестът е местно производство и засега се предвижда да бъде използван само в страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15867

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.26 | 15:49
    хаусът в беглия настъпи, когато компаньонките спряха работа- нема пари в хазната
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет