Германия смята да поставя под карантина всички пристигнали със самолет от страни извън ЕС

Германия планира да изисква от пътниците, пристигнали със самолет от страни извън ЕС, да остават под карантина за 14 дни с цел намаляване на риска от разпространяването на коронавируса. Това съобщи германската медийна група "Функе", цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Решението може да бъде взето до утре от "кризисния кабинет" на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и ще засегне главните летища в страната като тези във Франкфурт, Мюнхен и Берлин, твърди медийната група.

Случаите на коронавирус в Австрия надхвърлиха 5000

Досега хората пристигащи от страните с епидемия, сред които Иран, Южна Корея, Египет, Италия, Франция и САЩ, трябваше само да попълнят един формуляр. Тази практика обаче бе подложена на критики.

Според "Функе" сега федералното правителство възнамерява да прави разграничение между държавите със слабо разпространение на заразата и силно засегнатите от нея страни. Правителството в Берлин може да отправя препоръки, но последната дума по карантинните въпроси имат провинциалните власти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет