Полша въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса

  • 24 март 2020 15:24

  • 784
  • 0
Полша въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса
© Getty Images/Guliver

В Полша ще бъдат въведени нови ограничения върху гражданите като мярка срещу разпространението на коронавируса, включително оставане вкъщи и излизане само ако това е оправдано. Това обяви днес полският премиер Матеуш Моравецки, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

"Правим това, за да се подготвим за засилена вълна от инфекции", каза той на пресконференция.

Правителството ще ограничи събиранията на хора на едно място, както и броя на хората, пътуващи едновременно в автобусите и трамваите от обществения транспорт.

Министърът на здравеопазването Лукаш Шумовски уточни, че напускането на дома е позволено само по важни причини като отиване на работа, до аптека, магазин или на разходка с куче. Разходки по улиците и ходенето на пикник са забранени. На религиозните церемонии ще може да присъстват до пет човека едновременно, каза оше Шумовски.

Полша затваря училищата до католическия Великден

Новите ограничения ще бъдат в сила до 11 април.

Към днешна дата заразените с коронавирус в Полша са 774; девет души са починали. В болници пребивават 1138 човека заради подозрение, че се носители на вируса, а около 55 хиляди са под домашна карантина след контакт със заразени лица. Само за последните три дни 95 хиляди души, завърнали се от чужбина, са пратени под домашна карантина, а над 51 хиляди са под епидемиологичен надзор, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини