Нови 186 починали от коронавируса във Франция, общият им брой става 860 души

  • 23 март 2020 22:04

  • 2454
  • 0
Нови 186 починали от коронавируса във Франция, общият им брой става 860 души
© Getty Images/Guliver

Френските здравни власти съобщиха за нови 186 починали от новия коронавирус, с което общият им брой става 860 души, или нарастване с 28 процента, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Това е по-голямо увеличение отколкото тези през последните три дни.

Забраната за събирания на хора по бреговете на Сена в Париж

Страната навлиза във втората си седмица карантина. Здравният министър Оливие Веран съобщи още, че броят на заразените е станал 19 856 души, което е увеличение от около 20 процента за 24 часа. Пациентите в тежко състояние, които се нуждаят от животоподдържаща апаратура, са 2082 души, с 19 процента повече от вчера, също по-високо увеличение от ежедневните данни в последните три дни.

Веран каза, че е одобрено ограничено използвано на антималарийното лекарство хлороквин за тежко болни от коронавирус, стига лекарите в съответното здравно заведение да преценят, че е необходимо.

Френските здравни експерти по принцип смятат, че хлороквинът не бива да се ползва масово за лечение на коронавируса. В старчески дом в източния департамент Вож са открити 20 починали обитатели, като е възможно смъртта им да се дължи на коронавируса.

В този дом има общо 163 души от третата възраст. Четирима лекари в Източна Франция са починали след заразяване с коронавируса, с което общият брой на жертвите на вируса сред френските лекари става петима души. Новите четирима починали са били на възраст между 60 и 70 години. Вчера от коронавируса вече почина 67-годишен лекар от спешно отделение в Северна Франция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини