Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за починали от коронавируса

  • 23 март 2020 21:47

  • 39600
  • 1
Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за починали от коронавируса
© Pixabay

Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за съхраняване на тленните останки на починали от коронавируса в испанската столица, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

В Испания има общо 2182 смъртни случая от коронавируса, от които 1263 са в Мадрид.

Областните власти на Мадрид съобщиха, че пързалката ще започне да се ползва като морга в близките часове. Ръководството на пързалката, която е с площ 1800 кв. метра, е предложило на общинските власти да я ползват за съхранение на починали от вируса.

COVID-19 отне живота на над 15 000 души по целия свят, най-много са жертвите в Европа

Кметството на Мадрид отбеляза, че погребалните служби на града не могат да вземат телата на починали от коронавирус по липса на защитни облекла за служителите си. Панаирното градче в Мадрид вече е превърнато в полева болница от 1500 легла и при нужда може да приеме до 5500.

Испански военни са открили изоставени, а понякога и мъртви стари хора в старчески домове, засегнати от епидемията с коронавируса, съобщи министерството на отбраната.

"Ще бъдем изключително строги към отношението, което са получили старите хора в тези домове", заяви министърката на отбраната Маргарита Роблес.

"При някои посещения военните са открили напълно изоставени стари хора, и дори такива, които са умрели по леглата", каза тя.

От армията беше поискано да се намеси в старческите домове след десетки сигнали за починали хора в редица такива места, по-специално в Мадрид и в централната област Кастилия-Ла Манча.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
39600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.24 | 00:30

1
Бях казал че в Мадрид е ужас..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини