Папата със специална благословия за света заради пандемията от коронавирус

  • 22 март 2020 17:24

  • 1156
  • 3
Папата със специална благословия за света заради пандемията от коронавирус
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март съобщи, че ще отправи извънредно благословия към града и към света, каквато обикновено се дава само на Коледа и Великден. Главата на Римокатолическата църква призова вярващите от цял свят да се молят за спиране на епидемията от коронавирус, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Папата направи неочакваното изявление при днешната неделна литургия, която се разпространява от Ватиката по интернет и телевизията, вместо както обикновено да се произнася пред хората, събрали се на площад "Свети Петър".

Папа Франциск: Укриващите данъци в Италия носят частична вина за кризата с коронавируса

Решението на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да отправи специална благословия подчертава сериозността на положението с кризата в света и особено в Италия, която изпревари Китай като страната, засегната най-тежко от COVID-19 .

Той съобщи, че в петък вечер ще произнесе благословията от празния площад "Свети Петър". Формално част от Ватикана, площадът бе затворен като част от мерките в Италия срещу разпространението на коронавируса. Католиците, които получат благословията лично или чрез медиите, могат при определени обстоятелства да получат специална индулгенция (опрощаване на греховете).

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова също така християните по цял свят в сряда, по обед италианско време, да спрат и заедно да кажат молитвата "Отче наш". Искаме да отговорим на пандемията с универсалността на молитвата, на състраданието, на нежността. Нека останем единни, каза той от папската библиотека.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1156 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Атеист

2020.03.22 | 22:08

3
Дали може папата да иде в някоя болница да изцелява хората, вместо да чакаме на тези шарлатани докторите, ваксините и имуностимулаторите?
Реалист

2020.03.22 | 17:40

1
Екстра, това трябва вече да помогне!

2020.03.22 | 17:43

2
със сигурност,би било хубаво и масово целуване на икона да има за повече сила на молитвата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини