Коронавирусът взе първа жертва сред медиците във Франция

  • 22 март 2020 16:14

  • 7543
  • 1
Коронавирусът взе първа жертва сред медиците във Франция
© getty images

Епидемията от коронавирус взе първата си жертва сред френските медици, съобщи днес министърът на здравеопазването Оливие Веран, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Министърът отдаде почит на медицинските работници в телевизионна реч и заяви, че страната разчита на работещите граждани да поддържат функционирането на основни услуги въпреки строгите ограничителни мерки.

Починалият лекар е бил специалист от спешното отделение на болница в Компиен, според пост във Фейсбук на едно от децата му.

Същевременно френската верига супермаркети Ошан (Auchan) обяви бонус от 1000 евро за 65 0000-те си служители заради работата им по време на кризата, която провокира опасения за възможна липса на персонал в някои сектори на икономиката и обществените услуги от първостепенна важност.

Германия е готова да приеме пациенти с коронавируса от Франция

Правителството може да предостави "бонус за присъствие" в условията на епидемията, който няма да се облага с данъци, за граждани, които не могат да работят дистанционно и продължават да извършват служебната си дейност, посочиха представители на властите.

Призоваваме гражданите да продължат да се мобилизат, за да поддържаме икономиката си работеща. Не заради икономически цели или бюджети, а тъй като само едно липсващо звено може да провали цялата производстена система, каза Веран.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
7543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Софиянец

2020.03.22 | 17:02

1
В БЪЛГАРИЯ !!! ЕДИНСТВЕНОТО НЕУДОБСТВО НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДЕСА НЯМА КЪДЕ ДА ПАЗАРИ И РУНДЬО ПОБЕСНЯ! БОЙКО, ОТВОРИ ПОНЕ ЕДИН МОЛ, ТА РЕЗИДЕНТА ДА МИРЯСА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини