Италиански зоопарк бие тревога заради новия коронавирус

  • 20 март 2020 13:53

  • 607
  • 0
 Италиански зоопарк бие тревога заради новия коронавирус
© Getty Images

Собственикът на сафари парк в Новара, Северна Италия, предупреди, че скоро няма да може да храни своите 600 животни, ако карантината в страната продължи прекалено дълго и зоопаркът бъде лишен от посетители, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Там под слънчевите лъчи живеят на свобода камили, жирафи, хипопотами, носорози, слонове, щрауси, антилопи, бизони и пеликани. Собственикът на зоопарка Орфео Триберти се е загрижил за тях.

"Ситуацията все още не е трагична, но нещата може да се влошат - каза той. - Животните ни непрестанно се нуждаят от храна. Въпросът е колко дълго ще продължи това."

Вследствие на призивите някои семейства купиха входни билети за бъдещи посещения в зоопарка, а други изпратиха храна и материали.

"Хората отговориха на призивите ни за помощ - изпратиха месо, зеленчуци, плодове, гориво - допълни Триберти. - Проблемът е свързан с осигуряване на продължително снабдяване".

Служителят в зоопарка Алесандро Гамбели увери, че животните са в добро здраве и се чувстват добре. "Засега нямаме особени грижи, но всички животни са застрашени - отбеляза той. - Когато храната привърши, всички ще имаме проблеми."

Най-много смъртни случаи от болестта COVID-19 има в Италия - над 3400.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини