Австрия поставя под карантина всички пристигащи със самолет на нейна територия

  • 19 март 2020 19:25

  • 764
  • 0
Австрия поставя под карантина всички пристигащи със самолет на нейна територия
© Getty Images/Guliver

Австрия започна от днес да поставя под карантина пристигащите със самолетни полети на нейна територия с цел забавяне на разпространението на новия коронавирус, от който вече има над 2000 потвърдени заразени в тази страна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според решение, публикувано в сайта на здравното министерство, което влиза в сила незабавно, "австрийските и чуждестранните граждани се задължават незабавно да постъпват в домашна карантина за срок от 14 дни след пристигането си със самолет в Австрия и трябва да потвърдят това задължение в писмен вид". Мярката важи до 10 април.

Изключение се прави за транзитно преминаващи, медицински персонал и служители на международни организации. Гражданите на страни от Шенгенското пространство и самолетните екипажи могат да се движат в Австрия само с медицинско удостоверение, издадено преди не повече от 4 дни.

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

Австрия вече беше преустановила въздушните си връзки с най-засегнатите от епидемията страни като Франция и Испания, но днес около 30 самолета кацнаха във Виена от различни европейски страни плюс Катар и Египет.

Летището на Инсбрук, столица на провинция Тирол, обяви, че от понеделник спира работа до ново нареждане по липса на пътници. Близо една четвърт от потвърдените в Австрия 2013 заразени с коронавируса са от тази курортна провинция при границата с Италия и Германия. Снощи нейните 750 000 жители бяха поставени под карантина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
764 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини