Испания одобри финансова помощ от 200 млрд. евро за борба с коронавируса

  • 17 март 2020 18:12

  • 945
  • 0
Испания одобри финансова помощ от 200 млрд. евро за борба с коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Испанският премиер Педро Санчес обяви във вторник пакет от мерки на стойност от общо 200 милиарда евро, включващ предоставяне на заеми, кредитни гаранции, обезщетения и директна финансова помощ, за да се смекчи влиянието на пандемията от коронавирус върху икономиката.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31527

Пакетът представлява около 20% от брутния вътрешен продукт на страната, посочи Санчес в телевизионно обръщение и добави, че правителството ще мобилизира 117 милиарда евро за този пакет, а останалите ще дойдат от частни компании.

Мерките включват и 100 милиарда евро под формата на държавни кредитни гаранции и неограничена ликвидна линия за компаниите.

Санчес каза, че мерките ще позволят на правителството да подкрепи осигуряването на базов доход за всички граждани в рамките на шест и половина месеца. Той също така призова работодателите да не уволняват служителите си.

Испания и Португалия затварят за туристи общата си граница заради коронавируса

Броят на случаите с коронавирус в Испания бързо се увеличава през последните няколко дни и достигна 11 409 във вторник следобед, с общо 509 смъртни случая.

Междувременно агенция Синхуа съобщи, че китайски самолет, превозващ медицински материали, е пристигнал в Испания. Самолетът е кацна в Сарагоса.

Китай съветва редица европейски страни за пандемията от COVID-19 и изпраща помощ, след като смъртоносната зараза беше диагностицирана за първи път в китайския град Ухан, отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини