Нараства броят на заразените с новия коронавирус във Великобритания, Нидерландия и Финландия

  • 16 март 2020 17:55

  • 3172
  • 0
Нараства броят на заразените с новия коронавирус във Великобритания, Нидерландия и Финландия
© Pixabay

Броят на потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус във Великобритания се увеличи до 1543, предаде Ройтерс. Вчера заразените в страната бяха 1372. Няма промяна в броя на починалите заразени и те остават 35.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в Нидерландия нарасна с 278, достигайки 1413, предаде Ройтерс, цитирайки Националния институт за здравеопазване към министерството на здравеопазването. Броят на жертвите се увеличи с 4 души от вчера, с което общият им брой достигна 24.

Нови 10 случая случая на COVID-19 у нас! Изследвали и Борисов - пробите му са отрицателни

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване във Финландия достигна 272, от които 31 случаи са открити през последното денонощие, съобщи националният институт по здравеопазване и социално развитие, цитиран от ТАСС. В. "Хямеен саномат" съобщава, че правителството планира да обяви днес временно затваряне на училища. Първият случай на заразяване във Финландия беше открит още през януари. В четвъртък правителството препоръча до края на май да бъдат отменени всички събития, където се събират над 500 души. Освен това всички връщащи се в страната от региони, засегнати от епидемията от коронавирус, ще трябва да бъдат подложени на най-малко двуседмична карантина, по споразумение с работодателите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
3172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини