Испания и Португалия затварят за туристи общата си граница заради коронавируса

  • 16 март 2020 06:48

  • 751
  • 0
Испания и Португалия затварят за туристи общата си граница заради коронавируса
©

Испания и Португалия се споразумяха да затворят за туристи общата си граница, за да ограничат разпространението на коронавируса, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

"Няма да има туризъм между Испания и Португалия през следващите месеци", заяви вчера португалският премиер Антониу Коща след видеоконферентен разговор с испанския си колега Педро Санчес. "Това ще трае най-малко до Великден, който се пада на 12 април", добави Коща. Границата обаче няма да бъде затворена за превоз на стоки и за лица, пътуващи по служебни причини, уточни той.

"Смятам, че е необходимо през този период да няма туристическа активност между Испания и Португалия, защото ние трябва да ограничим нашето движение, не само вътре в нашите градове, в нашите страни, но и в световен мащаб", добави португалският премиер.

Испания, със 7753 случая на коронавирус и 288 починали, е втората най-засегната от пандемията европейска страна. В Португалия, която е пет пъти по-малка от Испания, досега са установени 245 заразени, но се смята, че има над 2200 подозрителни случая на коронавирус, отбелязва АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини