ИДИЛ съветва терористите си да стоят далеч от Европа, заради коронавируса

  • 15 март 2020 14:29

  • 2947
  • 2
ИДИЛ съветва терористите си да стоят далеч от Европа, заради коронавируса
© Getty Images/ Колаж: Novini.bg

Коронавирусът направи това, което нито армия, нито полиция или политика можа да направи – спря достъпа на терористи до Европа. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Лидерите на „Ислямска държава“ са разпространили съвети до членовете си по света, в които изрично подчертават, че трябва да избягват пътувания до Европа, съобщава изданието Politico, цитирайки Homeland Security Today. 

След основната препоръка да се избягва Европа, или както я наричат – „Земята на епидемията“, следват съвети за лична хигиена на терористите и инструкции как да си мият ръцете. 

Терористичната организация разпространява свой нюзлетър, в който следи разпространението на болестта и подчертава характера на новия вирус и това, че се предава от близък контакт с хора. 

В инструкциите, поместени на цяла страница, се казва, че трябва да „намират упование в Бог и да търсят спасение при Него от болестите“, но също така и: „покривайте устата, когато се прозявате или кихате“, последвано от съвет да си мият ръцете по-често. 

На онези, които подозират, че може да са се заразили, се казва да стоят далеч от териториите, контролирани от „Ислямска държава“, за да спазят „свещеното си задължение“ да предпазят другите от болести. 

Поддържаният от терористите нюзлетър “al-Naba” следи развитието на коронавируса още от началото му, когато съобщиха за появата на нова болест, която „сее смърт и ужас в Китай“, но още от тогава изразява загриженост, че членовете на китайското мюсюлманско малцинство може да предадат заразата на територии, контролирани от ИДИЛ. 
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
2947 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
smart za islqmska darjava

2020.05.06 | 13:45

2
skoro izvanzemmnite 6te doidat i islqmska darjava 6te umre allahu akbar smart za idil
тоест

2020.03.15 | 14:58

1
сереу предупреждава ,своите служители да внимават.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини