СЗО: Европа е епицентърът на пандемията на коронавируса

  • 13 март 2020 21:57

  • 4454
  • 2
СЗО: Европа е епицентърът на пандемията на коронавируса
© Pixabay

Европа е епицентърът на пандемията на коронавируса, която отне живота на 5000 души по целия свят, заяви днес Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Над 132 000 случая на коронавирус бяха регистрирани в 123 страни след появяването му през декември в град Ухан, Централен Китай, изтъкна ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Държавите от ЕС могат да извършват здравни проверки по границите, без разрешение от ЕК

Тедрос обяви, че СЗО инициира план за солидарна реакция срещу разпространението на коронавируса. Този план ще позволи на хора и организации да дарят средства за снабдяването на здравни работници с маски, ръкавици и други предпазни облекла, а също за инвестирането в научни изследвания и разработки, които да направят възможно създаването на ваксина за коронавируса.

Ограничаването на социалните контакти е изпитан метод за забавяне на разпространението на вируса, но не е панацея, заяви високопоставеният експерт на СЗО по извънредните ситуации Майк Райън. Всяка страна решава какви мерки да вземе срещу коронавируса.

Смъртните случаи в Италия се повишиха с 250 души за ден, общо са 1266 души

Според СЗО диагностицирането и изолирането на заразените, както и проследяването с кого са контактували и взимането на проби от контактите, трябва да е част от цялостната стратегия за борба с разпространението на коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
4454 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2020.03.14 | 09:40

2
Голем праз!
гост

2020.03.14 | 09:01

1
глупости ,само всяват паникка журналистите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини