Заведоха дело срещу бивш полицай в Румъния, заразил хора с коронавирус

  • 11 март 2020 18:38

  • 2534
  • 0
Заведоха дело срещу бивш полицай в Румъния, заразил хора с коронавирус
© Pixabay

Румънски прокурори заведоха наказателно дело срещу пенсиониран полицай, който заразил шест души с коронавирус, след като скрил факта, че се е върнал от пътуване в Израел, предаде сайтът Хотнюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

60-годишният мъж е бил настанен в болницата на министерството на вътрешните работи "Димитрие Джерота" в Букурещ на 5 март.

Два нови случая на коронавирус в Румъния днес

Според съобщение на Групата за стратегическа комуникация мъжът е обвинен в престъплението "възпрепятстване на борбата с болестите", предвиждащо затвор от един месец до две години или глоба.

Мъжът скрил от властите, че се е върнал от Израел на 26 февруари. В момента на постъпването си в болницата той заявил, че не е пътувал извън страната през последните два месеца, предава БТА. 

Нови 8 случая на коронавирус в Букурещ, общият брой стана 25

След потвърждаване на диагнозата му цялата болница "Димитрие Джерота" беше поставена под карантина.

Сред заразените от бившия полицай е 3-годишно дете (негово внуче) и бременна 30-годишна жена (негова снаха), работеща в кметството на Букурещ. Днес беше потвърдено, че сред заразените е и лекар гастроентеролог от болницата на вътрешното министерство.

Броят на заразените с коронавирус в Румъния достигна 37 души, като един от пациентите е приет в интензивното отделение на болницата за инфекциозни болести "Матей Балш" в Букурещ, съобщи сайтът Зиаре.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
2534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини