Испания и Германия забраняват масови обществени прояви заради коронавируса

  • 10 март 2020 20:55

  • 2600
  • 0
Испания и Германия забраняват масови обществени прояви заради коронавируса
© Getty Images

Испанското правителство забрани всички обществени прояви, на които присъстват над 1000 души, в Мадрид, в два района в Страната на баските и в Ла Риоха, в опит да овладее разпространението на коронавируса, съобщи днес министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от Ройтерс и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32953

В останалата част от страната правителството ще преценява конкретно дали да забрани многолюдни събития, уточни министърът.

Град Берлин обяви днес, че отменя всички културни прояви в големите зали на германската столица до 19 април, за да ограничи епидемията, предаде Франс прес.

"В държавните театри, в оперните театри и концертните зали, представленията, предвидени в големите зали вече няма да се състоят, от утре, 11 март", посочи в изявление берлинският зам.-министър на културата Клаус Ледерер, като разпореди на частните театри да "направят същото".

168 станаха жертвите на коронавируса в Италия през последното денонощие

Италианският парламент съкращава работата си до най-необходимите заседания при ограничен брой заседатели, съобщи днес депутатът и член на комисията по външните работи и отбраната в камарата на депутатите Вито Коменчини, предаде ТАСС.

"Утре в залата ще бъдем само 350, нужният минимален брой от общо 630 депутати, за осигуряване на гласуването", каза Коменчини и отбеляза, че предстоящото утре планирано гласуване на поправки в бюджета и промени в разходната му част е свързано с нуждата от финансиране на мерките за борба с разпространението на коронавируса.

Коменчини поясни, че участниците в гласуването ще бъдат определяни от председателите на парламентарни групи на различните партии.

По-рано председателката на Сената Елизабета Казелати каза, че сенаторите ще се събират само за приемане на решения, свързани с извънредната епидемиологична обстановка. Работата на сенатските комисии е преустановена.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини