Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила

  • 10 март 2020 07:20

  • 1101
  • 5
Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила
© Getty Images (Архив)

Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е след извънредната среща в Брюксел с турския президент Реджеп Ердоган. Домакин на срещата бе председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Фон дер Лайен отбеляза, че в следващите дни и седмици пълният текст на споразумението ще бъде подложен на оценка. По нейните думи ЕС и Турция имат общо виждане за събитията досега, но се разминават в тяхното тълкуване, предаде БТА.

 

Руска медия: Европа има интерес на континента да не идват нови бежански вълни

 

Тя съобщи, че ЕС е изразил готовност да продължи работата си по споразумението, ако така постъпи и Анкара. Днес очертахме областите от общ интерес, в които работата да продължи, трябва да потърсим път напред. Явно имаме различия, обсъдихме ги открито, заяви Фон дер Лайен. Тя добави, че от подкрепа имат нужда и мигрантите, и Гърция, и Турция.

Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в добави, че на срещата двете страни се обсъдили споровете си около изплащането на шестте милиарда евро, залегнали в споразумението като помощ за приютените от Турция сирийски бежанци. Той допълни, че ЕС е внесъл пояснения кои суми определя за "изплатени" и кои за "обещани".

Срещата е първа стъпка в правилната посока, към силен политически диалог, заяви Мишел. Той съобщи, че се очаква в следващите дни или седмици да има нова среща ЕС-Турция на високо равнище.

 

Гърция удължава оградата по границата си с Турция

 

Миналата седмица ЕК уточни, че досега от предвидените шест милиарда евро са изплатени 3.2 млрд. евро от общо договорено разпределение на 4.7 млрд. евро. Изплащането на сумите се извършва след проверка на извършените дейности на място. Тези суми не са предназначени за турските власти, а за бягащите от бойното поле в Сирия, добави тогава говорителят.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1101 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.03.10 | 13:21

5
Глупав коментар от още по глупав "човек"
амуджи

2020.03.10 | 09:02

1
тия амуджи се размножават като мишки, слет това гладни тръгват да превземат толеранската дърта еврогейска европа. очакват гяурите да ги

2020.03.10 | 10:45

4
а ти си мангал
амуджа

2020.03.10 | 09:30

2
амуджа да ти го начука

2020.03.10 | 10:42

3
na po umnite beshe iasno tce tova e trik na er dogan da vzeme pari ot evrogeiovete i mnogo pravilno da gi skube te si go zaslujavat.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини