Затварят моловете в Италия

  • 09 март 2020 13:08

  • 1701
  • 1
Затварят моловете в Италия
© Getty Images

Броят на жертвите от коронавируса в Италия достигна 366 души, а заразените са скочили до 7375, съобщиха местните власти, цитирани от БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

 От специално разрешително за пътуване се нуждаят 16 млн. души в Ломбардия и в още 14 провинции. Това е изискване според новите правила за карантина, които ще са в сила до 3 април. Затворени ще бъдат музеи, спортни зали, басейни, дискотеки и зали за игри. Баровете и ресторантите могат да работят, но клиентите трябва да седят на метър разстояние един от друг. Магазините са отворени, търговските центрове и молове ще бъдат затворени, но аптеките и супермаркетите в тях ще работят.

Иран пусна около 70 000 затворници заради епидемията от коронавируса

Работят и двете летища в Милано, "Линате" и "Малпенса", както и това във Венеция. Националната авиокомпания "Алиталия", обяви, че ще извършва само вътрешни полети от "Линате" и ще спре полетите си от "Малпенса". Компанията ще извършва международни полети само от Рим.

Оливие Веран, френски министър на здравеопазването, снощи заяви, че Франция ще наложи строга забрана за публични събития с над 1000 присъстващи. Забраната е част от мерките за борба с коронавируса. Германия днес обяви нови 210 случая на заразени от коронавриус. Така броят им се увиличава до 1112 от 902, които бяха потвърдени в неделя. Най-много заразени има в Западната провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Какъв опит ще вземем от чужбина в борбата с коронавируса?

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Питанчев

2020.03.09 | 13:59

1
А тук кога ще им

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини