Затворници се разбунтуваха срещу коронавируса. Има жертви!

  • 09 март 2020 11:46

  • 2720
  • 0
Затворници се разбунтуваха срещу коронавируса. Има жертви!
15 41дни
© Getty (архив)

Най-малко един шестима са загинали при затворнически бунтове в Италия, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33005

По данни на правозащитна организация при сблъсъците в различни части на Ботуша е имало и няколко ранени. Поводът за баталните сцени е станало решение на управите на места за изтърпяване на наказания в северния град Модена, южния Неапол и още няколко населени пункта да забранят свижданията. Мярката е била въведена като опит да се ограничи  разпространението на коронавируса. Забраната е била посрещнато на нож от затворници са се вдигнали на бунт.

Борисов провежда видео разговори с държавници заради коронавируса

Според информацията на правозащитната организация "Антигона" при потушаването на размириците в затвор в Модена е са загинали поне шестима души. Медии са съобщили и за пострадали лишени от свобода и надзиратели при сблъсъците.  

Италия е най-засегнатата от заразата държава членка на Европейския съюз. Случаите на инфектираните хора са прехвърлили 7000. Сред заразените се е оказал и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на страната Салваторе Фарина. Той в социални мрежи е написал, че се е чувствал добре и е излязъл в болнични. "Предадох част от пълномощията си на свои подчинени", е допълнил високопоставеният военен.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини