Шестима заразени с коронавируса в Швейцария и петима в Австрия

  • 27 февруари 2020 20:37

  • 22685
  • 2
Шестима заразени с коронавируса в Швейцария и петима в Австрия
© Getty Images

Броят на заразените с новия коронавирус в Швейцария нарасна до шест, след като властите потвърдиха един случай в северния кантон Ааргау, предаде Ройтерс.

Жена на около 30 години е била приета за лечение в Цюрих, след като дала положителен резултат на теста. 26-годишен мъж е лекуван в изолация в Ааргау със съмнение за вируса. И двамата са пътували до Северна Италия преди една седмица.

По-рано бе съобщено за двойка в югоизточния алпийски кантон Гризон и за един човек от Женева, които са дали положителна проба. Първият случай в страната пък беше открит във вторник близо до границата с Италия.

Броят на заразените в Австрия достигна пет, предаде ТАСС, като се позова на агенция АПА.

17 са вече починалите от новия коронавирус в Италия

В столицата Виена е заразена семейна двойка. Сега се изследват и двете им деца. Четиримата са били на ваканция в северната италианска област Ломбардия - епицентъра на епидемията в най-тежко засегнатата от вируса страна в Европа.

Първият случай на заразата във Виена бе регистринан по-рано днес. Става дума за 72-годишен австриец, който бил приет в болница първоначално с грипни симптоми. После той бил изследван за коронавирус и поставен под карантина. Австриецът не е бил в Италия или други райони на активно разпространение на вируса.

Първите двама заразени в Австрия бяха граждани на Италия, живеещи в Инсбрук. Състоянието им е стабилно и те са под карантина.

В същото време австрийското министерство на отбраната постави в повишена готовност силите за радиационна, химическа и биологическа защита, военната полиция и медицинските служби, в случай че постъпи искане за оказване на помощ от армията в борбата с коронавируса.

От министерството на здравеопазването пък казаха, че засега не се планира затваряне на границата с Италия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
22685 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.27 | 22:12

1

Испанците зрелищно ще заковат червената крадлива мутра Боко, заради участието му в пране на пари.

бившия кмет Междуречки

2020.02.27 | 22:45

2

Притеснявам се единствено от факта че епидемията с този коронаровирус
се разраства и този мерзавец от Банкя ще има възможност да се възползва от ситуацията и да се измъкне по "бели гащи" от Правосъдието !

Добави коментар

Водещи новини