Британски министър иска нова схема за прием на сезонни работници в селското стопанство

  • 26 февруари 2020 16:03

  • 849
  • 0
Британски министър иска нова схема за прием на сезонни работници в селското стопанство
© Getty Images/Guliver

Британският министър на прехраната Джордж Юстис заяви днес, че ще настоява за нова схема за прием на сезонни работници в селското стопанство, когато престане да важи правото на свободно движение на хора от страните членки на ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Сегашната схема позволява приемане на 10 000 сезонни работници в селскостопанския сектор. Британските фермери обаче искат, когато спрямо Великобритания спрат да се прилагат правилата на ЕС за свободно движение на хора, броят им да бъде увеличен на 70 000.

Британците ходят на работа заради колегите

Европейските правила за свободно движение на хора, от които се възползват сезонните работници от държавите от ЕС, ще продължат да са в сила по време на преходния период - до 31 декември 2020 г.

Али Капър, която годишно отглежда около десет милиона ябълки във фермата й в Устършър, Централна Англия, каза, че тази есен ще трябва да започне да набира работници за сезона догодина и трябва още преди това да знае детайлите на новата схема. "Ако няма работници, няма бизнес", каза фермерката.

Последвайте канала на

Novini.bg
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини