Европейски външни министри призовават за спиране на офанзивата в Идлиб

  • 26 февруари 2020 15:07

  • 426
  • 3
 Европейски външни министри призовават за спиране на офанзивата в Идлиб
© Pixabay

Външните министри на 14 страни от Европейския съюз призоваха днес за спиране на боевете в сирийската провинция Идлиб. "Призоваваме сирийския режим и поддръжниците му да спрат тази офанзива и още веднъж да спазват прекратяването на огъня, договорено през есента на 2018 г.", пишат министрите в статия за германския новинарски сайт t-online, съобщи ДПА.

"Призоваваме ги също да спрат незабавно военните операции и да се придържат към задълженията си според международното хуманитарно право", заявяват първите дипломати и добавят, че това включва защитата на хуманитарните служители и на медицинския персонал, много от които са изгубили загубиха живота си, работейки в помощ на населението на Идлиб. "Призоваваме също Русия да продължи преговорите си с Турция за успокояване на ужасната ситуация в Идлиб и да допринесе за мирно решение", заявяват външните министри.

Силите на сирийския режим печелят територия в провинция Идлиб

Русия не бива да блокира Съвета за сигурност на ООН през идните месеци, за да може да бъде подновен механизмът за трансграничен превоз на спешно необходима помощ за Северозападна Сирия.
Текстът е подписан от външните министри на Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Испания, Португалия, Белгия, Естония, Полша, Литва, Швеция, Дания, Финландия и Ирландия.

Последвайте канала на

Novini.bg
426 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Григо

2020.02.27 | 08:53

3

Х У Й З А О С М А Н О И С Л Я М С К И Т Е Ф А Ш И С Т И нато ес сащ спонсори на нацистите в украйна

хах

2020.02.26 | 17:53

2

хаха, излиза, че педалския съюз подкррепя окупацията на сиррийска територия от турция.
ей това ни очаква в педалския съюз. утре и у нас.

2020.02.26 | 16:32

1

Европеиския съюз е ФАЛШИВ.Асад нее навлезнал в ничия чужда земя.

Добави коментар

Водещи новини