Блокираните туристи в хотел в Тенерифе ще бъдат освободени след тест за коронавирус

  • 26 февруари 2020 12:41

  • 539
  • 0
Блокираните туристи в хотел в Тенерифе ще бъдат освободени след тест за коронавирус
© pixabay

Блокираните от вчера в хотел в Тенерифе туристи заради регистриран случай на коронавирус ще бъдат освободени след тест за заболяването. Това съобщи Салвадор Ила, министър на здравеопазването на Испания.

„На всички хора в хотела ще бъдат направени тестове за вируса. Който няма симптоми, ще бъде освободен. Но проверката ще отнеме няколко дни“, уточни министърът, цитиран от БТВ.

Българи са блокирани в хотел в Тенерифе заради съмнение за коронавирус

Карантината беше наложена, след като гост – италиански лекар, беше диагностициран с коронавирус. Съпругата му също е заразена. Засега близо 1000 гости и служители на хотела остават под карантина. Сред тях е и семейство българи. Те се оплакаха от липса на достатъчно информация за случващото се и за това кога ще бъдат освободени от хотела, за да се приберат.

Притеснения за коронавируса има в съседна Румъния. Италианец, носител на заразата, е бил в Крайова преди дни. Сега той е под карантина в италианския град Римини, а румънските власти казват, че няма болни в страната. Над 300 са вече заразените в Италия. А коронавирусът продължава да се разпространява от европейското си огнище.Франция и Германия съобщиха за нови заболели. Първи случай беше потвърден и в Латинска Америка – бразилец, пътувал до Италия. Другото огнище на вируса, което тревожи здравните експерти, е Иран.

По официални данни там заболелите са под 100, но мнозина се опасяват от прикриване на информация от страна на властите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини