Германските консерватори ще решат напролет кого да подкрепят като приемник на Ангела Меркел

  • 24 февруари 2020 13:36

  • 267
  • 0
Германските консерватори ще решат напролет кого да подкрепят като приемник на Ангела Меркел
© Getty Images/Guliver

Християндемократическия съюз (ХДС) реши да избере в края на април или началото на май новия си председател, предаде Франс прес, цитирана от БТА. След едноседмични консултации лидерът на консерваторите в оставка Анегрет Крамп-Каренбауер е стигнала до извода, че приемникът ѝ трябва да бъде посочен на извънреден конгрес в края на април или началото на май, съобщиха за АФП източници, близки до партията.

Въпросът дали ще бъде заместена от едно лице, което впоследствие да стане кандидат на движението в изборите за канцлер през 2021 г., или от колективно ръководство с цел да се избегнат братоубийствени битки, още не е решен, както и въпросът за партийната кандидатура за канцлер, която може да бъде определена официално в края на годината, в зависимост от ситуацията.

Мъж сменя Ангела Меркел?

Фридрих Мерц, отдавнашен противник на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, който разкритикува неотдавна дейността ѝ като партиен лидер, е най-популярният претендент за висшия партиен пост, сочи допитване на центъра ЮГов по поръчка на ДПА. 18% от анкетираните искат той да поведе ХДС и неговия баварски съюзник, Християнсоциалния съюз (ХСС), в кампанията за избор на канцлер.

Последвайте канала на

Novini.bg
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини