Великобритания търси начин да се заобиколи процедурата към Северна Ирландия

  • 23 февруари 2020 07:49

  • 2519
  • 2
Великобритания търси начин да се заобиколи процедурата към Северна Ирландия
© Булфото (архив)

Британският екип за преговори за Брекзита е бил натоварен със задачата да подготви планове за "заобикаляне" на процедурата, прилага ще се към Северна Ирландия по силата на споразумението за напускане на ЕС, предаде в. "Сънди таймс", цитиран от Ройтерс.

Екипът, воден от британският преговарящ за Брекзита Дейвид Фрост, се опитва да избегне проверките на стоки в Ирландско море, съобщава вестникът. Очаква се правителството на премиера Борис Джонсън да се срещне във вторник, за да подпише предложенията, които след това ще бъдат представени на парламента и в четвъртък ще бъдат публикувани онлайн, се казва още в статията.

В сряда Франция заяви, че преговорите за бъдещи търговски отношения задължително трябва да включват митнически проверки в Ирландско море, припомняБТА, цитирайки Ройтерс.

 

Великобритания отново ще издава сини паспорти

 

Вчера канцеларията на Джонсън съобщи, че след началото на преговорите следващия месец Великобритания ще изрази желание за търговско споразумение с ЕС, подобно на сключеното с Канада. Сделката с Канада премахва повечето мита върху стоки, но не улеснява особено търговията с финансови услуги, които са от голямо значение за британската икономика.

Главният европейски преговарящ Мишел Барние е казвал, че Лондон не може да получи подобно споразумение, без да спазва правилата на общността, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2519 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Десислава Георгиева

2020.07.01 | 20:55

2
Новина, добре. Ама като ползвате Гугъл преводач, проверявайте текста! Иначе излиза, че 1)сте зле с английския и 2) сте ужасяващо неграмотни дори и на български. Срамота.

2020.02.23 | 10:25

1

Лондон трябва да бъде наказан с много строги мерки, иначе ЕС е обречен на разпадане.

Добави коментар

Водещи новини