Стрелецът от Ханау е бил воден и от нумерология

  • 21 февруари 2020 14:36

  • 1180
  • 1
Стрелецът от Ханау е бил воден и от нумерология
© Getty (архив)

Убиецът от западния германски град Ханау е бил мотивиран и от нумерологията, предаде ТАСС.

Вътрешният министър на Федералната република Хорст Зеехофер днес на пресконференция в Берлин е разкрил част от съдържанието на оставения от Тобиас Ратиен манифест в обем от 24 страници. Десният екстремист е бил ръководен и от нумерологията. В документа се е посочвало, че той е искал да направи нещо велико на красивата по думите дата 20.02.2020 г., е станало ясно от цитатите в манифеста, написан от четиридесет и тригодишният мъж, прочетени от министъра.

Българин е загинал при стрелбата в Ханау

В документа се е посочвало още, че сред враговете на бялата раса са били и САЩ. "Американците са построили секретни бази под повърхността на Земята, където измъчват и убиват отвлечени бели деца", е пишело също в манифеста. По думите на автора много държави по света е трябвало да бъдат унищожени. В черния списък са били включени, както САЩ, така и Израел, Мароко, Египет, Турция, Иран, Индия, Пакистан, Виетнам и Филипините. "Тези страни трябва да изчезнат от картата на Земята. Дори това да струва живота на милиарди хора", е заявил още десният екстремист.

"Определено става дума за психически неуравновесен човек", е казал още Зеехофер. Той също е подчертал, че е било странно как мъжът е получил разрешително за оръжие, макар и ловно, и шофьорска книжка. Министърът е посочил, че полицаи са започнали да засилват мерките за сигурност около редица обекти, включително и джамии.

8 души бяха убити при стрелба в два бара в Германия

"Свободата на словото е основно право на човека и гражданина. Разпалването на омраза обаче няма нищо общо със свободата на словото", това от своя страна е казала правосъдният министър на Германия Кристине Ламбрехт. Тя е допълнила, че федералното правителство е започнало да разглежда проект за въвеждането на по-строги наказания за разпалване на омраза.

Десният екстремист е открил огън в центъра на Ханау в нощта на 19 срещу 20 февруари. Тогава са загинали девет души. Сред жертвите е бил и българският гражданин Калоян Велков. По-късно полицията е отрила телата на Стрелеца от Ханау и неговата майка в обитавано от двамата жилище.

33-годишният Калоян Велков е убитият българин при нападението в Германия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1180 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.21 | 16:24

1

predi vsicko geroiat ot hanau e voden ot lubovta kam rodinata si koiato arabskiat hemafrodit merkel pocti e prodala na musulmanskite manafi.

Добави коментар

Водещи новини