Германец е убил кюрди в Ханау?

  • 20 февруари 2020 09:21

  • 3380
  • 3
© Getty (архив)

Кюрди е имало сред убитите при стрелбата в германския град Ханау, предаде ТАСС.

Според цитираната медия извършителят на престъплението е бил жител на западната провинция Хесен. По информацията,  разпространена на този етап, мъжът се е казвал Тобиас Р. и е бил член на крайнодясно движение.

Стрелецът от Ханау е открит мъртъв в дома му

Стрелецът е имал разрешително за лов с огнестрелно оръжие, а при обиска в управлявания от него лек автомобил са били открити боеприпаси.

На този етап основната версия на разследването е била, че се ставало дума за стрелец-единак. "Засега не можем да кажем, че предполагаемият извършител на престъплението е имал съучастници. Той е оставил предсмъртно писмо", са посочили от полицията в Ханау без да разкриват съдържанието на писмото.

8 души бяха убити при стрелба в два бара в Германия

Както вече писахме, мъжът е открил огън в две популярни сред хора с близкоизточен произход  заведения в центъра на града. При стрелбата са загинали най-малко осем души. По-късно Тобиас Р. е бил намерен мъртъв. По време на служебното претърсване на обитаваното от мъжа жилище е било намерено още едно тяло.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3380 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.20 | 10:14

2

eto tozi covek e nacionalen geroi na germania koito pokaza na zaspalite nemci kak da zashtitiat darjavata si ot musulmanskoto robstvo na koeto gi e obrekla prestapniat hemafrodit merkel.

tapak

2020.02.20 | 10:45

3

Кюрдите са и християни и на други Богове вярват той ги е утепал не за религията им а му е писнало да оглеждат жените и да ги опипват

2020.02.20 | 10:01

1

Крайнолевите меркелисти наводниха Германия с неграмотни цигани и вече се намират крайнодесни да почистват изметта в германската диктатура.

Добави коментар

Водещи новини