Евродепутатите ще обсъдят приоритетите за следващия дългосрочен бюджет на ЕС

  • 12 февруари 2020 08:53

  • 173
  • 0
Евродепутатите ще обсъдят приоритетите за следващия дългосрочен бюджет на ЕС
©

Преди извънредното заседание на Европейския съвет на 20 февруари, евродепутатите ще обсъдят приоритетите си за следващия дългосрочен бюджет на ЕС днес от 10.00 ч. (българско време).

Евродепутатите отново ще призоват за амбициозна многогодишната финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027 г., която подсигурява приоритетни области като действия по климата, наука, дигитализация, подкрепа за младите хора (Еразъм+, младежка заетост), информира репортер на NOVINI.BG.

 

Програмата „Еразъм+“ няма да спира

 

Малките и средни предприятия трябва също да получават адекватно финансиране без да застрашават подкрепата за селските райони, земеделските стопани и по-бедните региони. Трябва също да бъдат гарантирани бюджетни средства за преодоляване на финансовата криза, справяне с миграцията и въпроси на на сигурността. Държавните и правителствените ръководители ще обсъдят дългосрочния бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. по време на специално заседание на Европейския съвет на 20 февруари 2020 г. Те все още не са постигнали обща позиция необходима за започване на преговори с Парламента, който прие своята позиция през ноември 2018 г., след предложението на Комисията от май 2018 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини