ЕП даде предварително одобрение на споразумението за Брекзит

  • 23 януари 2020 19:13

  • 500
  • 1
ЕП даде предварително одобрение на споразумението за Брекзит
© Pixabay (архив)

Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент препоръча днес да се подкрепи постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС.

За предложението гласуваха 23 евродепутати от комисията, а трима се въздържаха. На основата на днешното решение предстои целият състав на ЕП да се произнесе на 29 януари с гласуване в Брюксел, насрочено за 18.00 ч. централноевропейско време. Утре председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен ще подпишат текста на споразумението. Предвижда се до 31 януари Европейският съвет също да утвърди постигнатата договореност с Лондон.

Британската кралица одобри законопроекта за Брекзит

Преди гласуването в парламентарната комисия днес всички изказали се евродепутати изразиха съжаление от предстоящото напускане на британската страна. Председателят на комисията Антонио Таяни заяви, че днес е исторически, но мрачен ден, предаде БТА. 

ЕС предприема последните стъпки за раздялата с Великобритания

Екип на Novini.bg ще бъде в Брюксел за съдбовното гласуване и раздялата на Великобритания с Европейския съюз, като ще ви направим преки свидетели на всичко интересно, което се случва в столицата на Европа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2020.01.23 | 21:15

1

Ало - ишиаса.......

Добави коментар

Водещи новини