Почина звезда от Монти Пайтън

Починал е актьор от комедийната трупа Монти Пайтън - Тери Джоунс, предаде Би Би Си.

За кончината на 77-годишния актьор е съобщил неговият продуцент. "Нашият обичан Тери си отиде вчера вечерта след тежка, но храбра битка с рядка форма на деменция. Съпругата му Анна Соудърсторм бе до него до последния му дъх", е посочено в съобщението на продуцента на покойния.

Тери Джоунс  (роден в Уелс на 1 февруари 1942 г.)  е завършил специалността "Английски език и литература" в Оксфорд. Той още като студент е участвал в театрални трупи.

Световната му слава изгрява с присъединяването му към Монти Пайтън в края на 60-те години. Джоунс става известен с режисирането на пародийната филмова биография на Христос "Животът на Брайън", а също и с лентата от 1983 г. "Смисълът на живота според Монти Пайтън".

Джоунс освен като режисьор се е изявявал като актьор и композитор. Освен това той е написал няколко изследвания по средновековна история на Великобритания.

Тери Джоунс е бил женен за Алисън Tефлър (1970 - 2012 г.). През същата година той е сключил брака си със Соудърсторм. Баща е на пет деца.

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет