18 ученици в Румъния в болница след дезинфекция на училището им

  • 21 януари 2020 21:50

  • 995
  • 0
18 ученици в Румъния в болница след дезинфекция на училището им
© Pixabay

Осемнайсет ученици от основно училище в Букурещ се озоваха в болница днес с оплаквания от дихателни проблеми и главоболие след процедура по дезинфекция на учебното заведение, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

По-рано през деня основно училище 133 в румънската столица бе евакуирано, след като много ученици се оплакаха от респираторни проблеми и главоболие.

Училищният инспекторат на община Букурещ посочи, че дезинфекцията се наложила заради потвърдени случаи на грип. В протокола от процедурата не е препоръчана забрана на достъпа до учебното заведение в следващите 24 часа, в резултат на което училищното ръководство не е отменило учебните занятия.

Днес, след като ученици от 8-ми клас се оплакали от респираторни проблеми и главоболие, училищното ръководство е сигнализирало службата за спешна медицинска помощ и пожарната служба. На мястото пристигнаха различни специалисти, включително екип за химическа, биологична, радиологична и ядрена защита.

И в Букурещ дишат отрова

Прегледани са 23 деца, а 18 от тях са приети в болници. Шестнайсет ученици са настанени в болница "Григоре Александреску", а две деца - в болница "Мари Кюри". На децата са взети кръвни проби, а състоянието им е добро, посочиха от здравните заведения.

Министерството на здравеопазването съобщи тази вечер, че инспекторите от дирекцията за обществено здраве на община Букурещ са решили училището да остане затворено в продължение на три дни. Проверките на учебното заведение продължават.

Последвайте канала на

Novini.bg
995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини