Започва първата за годината сесия на ЕП

Правата на гражданите след Брекзит, ситуацията в Близкия изток и принципите на правовата държава в ЕС са акцентите в дневния ред на първата за годината пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Редица въпроси, свързани с излизането на Великобритания от ЕС, продължават да са без отговори.Евродепутатите изразяват безпокойство относно спазването на правата след 31 януари на всички европейски граждани, живеещи във Великобритания и всички британски граждани, живеещи в ЕС.

Европарламентът готов да одобри сделката за Брекзит

Очаква се приемането на резолюция по време на сесията в Страсбург.

Напрежението в Близкия изток предизвика серия от дипломатически совалки между европейските лидери през последните дни. Днес ситуацията в Иран, Ирак иЛибия ще бъде обсъдена в пленарната зала в присъствието на върховния представител по въпросите на външните работи Жозеп Борел, съобщава БТВ.

Спазването на принципите на правовата държава отново ще е в дневния ред утре. Парламентът ще направи оценка за развитието на процедурата по член 7, задействан заради Унгария и Полша. Съмненията за нарушения са в областите: свобода на словото, корупция, права ва малцинствата и ситуацията с мигрантите.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет