Виктор Орбан: ЕНП губи влияние

  • 09 януари 2020 16:07

  • 491
  • 0
Виктор Орбан: ЕНП губи влияние
© Getty Images/Guliver (архив)

Европейската народна партия (ЕНП) - десноцентристки обединен блок в Европейския парламент, губи влияние, тъй като се отклонява към либерални и центристки политики и това трябва да бъде променено, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

"Ако ЕНП не е способна да промени курса си, тогава ще възникне необходимост от нова инициатива в европейската политика, от нова посока", каза премиерът на пресконференция.

Орбан: Дали Туск може да спре завоя на ляво на ЕНП

"Ако не можем да постигнем промяната в рамките на ЕНП, тогава ще представим нова инициатива в европейския партиен живот, защото трябва да създадем противотежест на възхода на движението на (френския президент Еманюел) Макрон", каза Орбан.

Според унгарския премиер британският министър-председател Борис Джонсън е "един от най-смелите политици в Европа", а Европейският съюз трябва да се стреми към силни стратегически отношения с Великобритания, след като тя напусне блока.

"Считам, че е необходимо тясно и стратегическо сътрудничество с Великобритания в наближаващия период, когато тя вече няма да е страна членка на ЕС", заяви Орбан, предаде БТА.

"Смятам Борис Джонсън за един от най-смелите европейски политици", каза унгарският премиер като добави, че целият свят е бил срещу Джонсън и той все пак е спечелил парламентарните избори през декември.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини