Великобритания заяви, че война с Иран само би укрепила екстремистите

  • 07 януари 2020 15:45

  • 924
  • 1
Великобритания заяви, че война с Иран само би укрепила екстремистите
© Getty Images/Guliver

Великобритания призова днес за успокояване на напрежението, породено от убийството от САЩ на иранския генерал Касем Солеймани, и заяви, че война с Иран само би укрепила екстремистите в целия Близък изток, предаде Ройтерс.

"Искаме деескалация на напрежението с Иран и гарантиране по отношение на Ирак, че няма да изгубим скъпоструващите победи, удържани над Даеш ("Ислямска държава")", заяви британският външен министър Доминик Рааб.

"Обезпокоени сме, че ако избухне пълномащабна война, това ще нанесе много голяма вреда и всъщност ще спечелят терористите и по-специално Даеш", добави министърът.

"Работим с американските и с европейските си партньори, затова днес заминавам за Брюксел, за да гарантирам, че отправяме много ясно и категорично послание за необходимостта от деескалация и намиране на дипломатическо решение на кризата", заяви Рааб.

Лондон: САЩ имат право на самоотбрана

Министрите на външните работи на Франция, Германия, Италия и Великобритания и върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността се събират днес в Брюксел за обсъждане на ситуацията в Либия, съобщи Ройтерс, като цитира официален европейски източник. Отделно външните министри на Великобритания, Франция и Германия ще разговарят за Иран. Те ще обсъдят позицията на страните си за иранската ядрена сделка преди срещата на външните министри на страните от ЕС в петък, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Демократ

2020.01.07 | 16:10

1

Цункайте ислямистите отзад. Те и сега ви онодват задниците и жените. Поне американците не са плужеци като вас, а достойни хора.

Добави коментар

Водещи новини