Със звън на Биг Бен в Лондон ще посрещнат Новата година

  • 31 декември 2019 08:10

  • 256
  • 0
Със звън на Биг Бен в  Лондон ще посрещнат Новата година
© Gettyimages

Лондончани ще могат да чуят камбаната Биг Бен на обновената часовникова кула на парламента в 24:00 ч в новогодишната нощ, съобщава агенция Ройтерс. Най-фотографираната архитектурна забележителност на британската столица ще отбележи настъпването на Новата 2020 година за пръв път, след като скелето беше премахнато от фасадата й.

Деветдесет и шест метровата камбанария, кръстена на името на кралица Елизабет Втора през 2012 г, беше опасана със скеле през изминалите две години. Това позволи да бъдат обновени четирите циферблата на часовниците. През месец март част от скелето беше свалено, при което стана видно, че някога черните цифри и стрелки на часовниците са били боядисани в синьо. Според учените такъв е бил оригиналният им цвят. Откакто започна реставрацията на Биг Бен през 2017 година, голямата камбана замлъкна, като тя беше задействана само при специални събития.

Лондонският Биг Бен отново зазвъня за Коледа (видео)

Нейният звън беше чут за последно на 11 ноември, в Деня за възпоменание. Камбаната ще бъде тествана няколко пъти, преди настъпването на Нова година. Реставрацията на Кулата на Елизабет струва 61 милиона британски лири и ще приключи през 2021 година. След това цялата сграда на британския парламент ще бъде обновена в рамките на програма за 4 милиарда паунда.

Последвайте канала на

Novini.bg
256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини