Тревогата, предизвикала полицейска акция в центъра на Берлин, се оказа фалшива

  • 30 декември 2019 20:51

  • 503
  • 2
Тревогата, предизвикала полицейска акция в центъра на Берлин, се оказа фалшива
© Getty Images/Guliver

Германската полиция отцепи кръстовище близо до популярния туристически обект "Чекпойнт Чарли" на улица "Фридрихщрасе" в Берлин, след като оттам бе подаден сигнал, че мъж е стрелял при предполагаем опит за обир днес. По-късно се изясни, че обир няма, а изстрелите са дошли от спортен стартов пистолет и са били халосни, предаде Асошиейтед прес.

На място са били намерени гилзи от халосните патрони.

Стрелба до Чекпойнт Чарли в Берлин

Операцията се е съсредоточила около бар-кафене на десетки метри от прочутия бивш граничен пункт между Източен и Западен Берлин. Била е затворена и близката метростанция. Според първоначалното съобщение мъж се опитал да обере бара и открил огън, преди да избяга. Не било ясно дали стрелбата дошла вътре от кафенето или отвън на улицата. По-късно обаче, след разпит на свидетели и след обследване на цялата сграда, това не се потвърдило.

Остава неясно обаче кой е мъжът, предизвикал с действията си паниката на това място. Разбра се, че той не е заплашил никого. Била претърсена съседна къща, но въпросният мъж така и не бил открит. Няма данни действията му да са били политически мотивирани, предаде ДПА, цитирайки полицията.

Последвайте канала на

БТА
503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.31 | 10:06

2

pak glupavi i ne verni obiasnenia za da se iztrie osraniat zadnik hemafrodita merkel.

mainzer

2019.12.31 | 03:45

1

Това е някоя арабела или турчаля!!! Немец или някой от източна Европа, не би го направил!

Добави коментар

Водещи новини