Събраха над 20 000 паунда за бездомна, родила на улицата в Кембридж

  • 27 декември 2019 19:38

  • 2854
  • 2
Събраха над 20 000 паунда за бездомна, родила на улицата в Кембридж
© gettyimages

Случайни минувачи са помогнали на жената да роди на Бъдни вечер пред „Тринити колидж“ - един от най-богатите колежи на университета в Кембридж. Хората са повикали линейка, която е откарала жената с близнаците до близката болница.

Свидетел споделя, че жената е родила 11 седмици преждевременно, съобщава БНР.

Неонатолози в Пазарджик спасиха недоносено бебе след 23-дневно лечение

Джес Ейгар, която откри в интернет благотворителна сметка за подпомагане на жената, заяви, че пропастта между бедните и богатите в Кембридж е достигнала невероятни размери. Целта е била да бъдат събрани около 18 500 паунда, но този таван вече е надхвърлен. По този повод Ейгар написа в интернет: „Представете си да раждате на паважа пред един от най-богатите колежи в Кембридж. Независимо дали сме религиозни или не, всеки от нас е запознат с коледната приказка как майка ражда дедето си в бедност, търсейки убежище в обор. Това е реалността за много хора, които живеят днес на улицата“.

По-рано този месец доклад на организацията „Шелтър“ разкри, че на всеки 8 минути в Обединеното кралство дете остава бездомно. Най-малко 135 000 души са прекарали Рождество във временни убежища, според доклада.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2854 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.28 | 01:52

2

айде няма нужда от новини за американски клошари и техните изтърсаци, преди двайстеина новини не ни занимавахте с подобни глупости и сега няма нужда достатъчно проблеми си имаме тук с наще бездомници и техните изтърсаци

2019.12.27 | 22:12

1

novini.bg , моля ви , умолявам ви , спрете да пишете статии свързани с лондон, сащ, англия , нато , мато , вато и тн. дразните хората , и насаждате омраза с троловете , които пишат в коментарите, някой ще изгърми това ли искате ?

Добави коментар

Водещи новини