Най-висшият американски и руски военен се срещнаха в Швейцария

  • 18 декември 2019 21:25

  • 2467
  • 2
Най-висшият американски и руски военен се срещнаха в Швейцария
© Getty Images/Guliver/ На снимката: Марк Мили

Най-висшият американски и руски военен се срещнаха в Швейцария днес, предаде Франс прес.

Те разговаряха по-конкретно за ситуацията в Сирия, където и Русия, и Съединените щати са ангажирани военно и поддържат редовен контакт, за да бъде избегната случайна конфронтация.

Генерал Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, и началникът на руския генерален щаб генерал Валерий Герасимов обсъдиха също в Берн "стратегически и оперативни въпроси", съобщи американската страна в комюнике.

Генерал Марк Мили бе номиниран за председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ

В текста се обяснява, че целта на срещата е била да засили превенцията за инциденти между американските и руските въоръжени сили, да подобри отношенията между двамата генерали и да намали рисковете.

Руското министерство на отбраната излезе със сходно комюнике, като нарече разговора "конструктивен".

Това бе първата среща между Герасимов и Мили, който зае поста през септември, отбелязва Франс прес.

Предишният председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, генерал Джоузеф Дънфорд, се срещна няколко пъти с генерал Герасимов, за последно през март във Виена.

Въпреки конфликта в Сирия и напрежението между Съединените щати и Русия, каналът за комуникация между най-висшия американски и руски военен никога не е бил прекъсван.

Последвайте канала на

БТА
2467 2

Коментари 2

Добави коментар
.

2019.12.18 | 22:44

1

Когато е имало среща не ни обяснявайте какво е обявено, че са говорили. Те могат да обявят какви ли не глупости нямащи нищо общо с конкретния разговор. Ако искате да бъдете точни, намерете начин да ги запишете и пуснете записа!

2019.12.19 | 12:27

2

Да се запише тайно разговор между военен номер 1 на Русия и САЩ и да ти се пусне. Задачка. Длебна риба-плюскавица. И какво ще разбереш. Те са професионалисти, а ти не си даже лаик. Личи от идиотското ти предложение.

Добави коментар

Водещи новини