Джонсън разреши да се публикува доклад за възможна намеса на Русия в британската политика

  • 16 декември 2019 19:44

  • 931
  • 4
Джонсън разреши да се публикува доклад за възможна намеса на Русия в британската политика
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е даде съгласието си за публикуването на дългоочаквания доклад за възможна руска намеса в британската политика, съобщи неговият говорител, цитиран от Франс прес и ТАСС. 

Докладът от 50 страници, изготвен от парламентарната комисия по разузнаване и сигурност, се фокусира върху действията на Русия, включително възможна намеса в референдума за Брекзит през 2016 г., спечелен с 52 процента от привържениците на на излизането от Европейския съюз.

Борис Джонсън обяви, че не е виждал доказателства за руска намеса в британската демокрация

Комисията обаче беше разпусната преди парламентарните избори в четвъртък и докладът не може да бъде публикуван, преди тя да бъде съставена отново, което може да отнеме няколко седмици. Членовете й се избират от премиера заедно с лидера на лейбъристите и се одобряват от парламента.

Според предишния й председател Доминик Грийв комисията е започнала разследването си през ноември 2017 г. и е представила своя доклад пред премиера в средата на октомври. В началото на ноември правителството беше упрекнато, че не желае да публикува доклада преди изборите на 12 декември и изтъкна съображения, свързани с националната сигурност.

Публикуването на доклада няма да навреди на службите, които отговарят за националната сигурност, увери говорителят на премиера.

Последвайте канала на

БТА
931 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.12.16 | 21:53

2

Единадесетата Божа Заповед гласи: Само западните „демократични“ държави могат да се месят във вътрешните работи на останалите държави както и когато намерят за необходимо!

до не объркания.

2019.12.17 | 00:12

4

няма как колониите да заживеят богато колкото метрополията.
още не е измислин такъв икономически закон.

Объркан си !

2019.12.16 | 22:36

3

Да, така е !

Има логика обаче.!

По силншя, минаги налага волята си, а и е доста по-добре, България да заживее като Германия, отколкото обратното !

тия

2019.12.16 | 19:52

1

тия се насраха. те като се месят - това е демокрация.
гроб е чуж проект. тиквата се хвали как не е дал един лев за предизборна кампания като стана кмет на софия. каза, че всичко платили аденауер

Добави коментар

Водещи новини