Водачи стягат предколедна блокада във Франция?

Професионални шофьори и други работещи в автомобилния транспорт се готвят от понеделник да блокират пътища във Франция в знак на протест срещу повишаването на цените на дизеловото гориво за камионите, както и срещу конкуренцията от чуждестранни превозвачи, съобщи ТАСС.

Протестите на шофьорите ще се проведат на фона на общонационалната стачка на работещите в транспорта срещу пенсионната реформа и само седмица преди коледните празници.

Стачката срещу пенсионната реформа във Франция продължава

С приближаването на Коледа французите се опитват отрано да се подготвят за гостуването на роднини в други градове и като имат предвид непредсказуемото движение на влаковете през последните дни, показват предпочитание към пътуването с автомобил и услугите за търсене на спътници. При увеличения трафик по пътищата на страната, действията на превозвачите може да предизвикат по-големи задръствания, отколкото преди общата стачка.

Транспортната блокада във Франция изнерви хората

Междувременно ръководството на френските национални железници SNCF реши да изтегли от смяна машинистите, диспечерите и кондукторите, които не участват в стачката, за да осигури наличен персонал в дните преди Коледа (20-22 декември). Тази мярка е насочена предимно към запазване на движението на скоростните влакове TVG.

В понеделник влаковете TVG ще се движат с 25 процента от нормалната честота. 30 процента ще е движението по регионалните влакове TER.

Полицията използва сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки" в Нант и Париж

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет