Внукът на Чърчил сваля шапка на Борис Джонсън

Внукът на бившия британски премиер Уинстън Чърчил, известният британски политик консерватор Никълъс Соумс, каза, че сваля шапка пред сегашния премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е. В изявление по телевизия "Скай нюз" днес той поздрави своите съпартийци с победата на вчерашните парламентарни избори, предаде ТАСС.

"Това е потресаваща победа, която значително надвишава всеки резултат, който аз смятах за възможен. Смятам, че това е личен триумф за премиера (Джонсън), и му свалям шапка", каза Соумс, който през септември по решение на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е бе изгонен от Консервативната партия, но после бе приет обратно.

Британските консерватори с абсолютно мнозинство в парламента

Наследникът на именития експремиер бе депутат в Камарата на общините цели 36 години, но се отказа да се бори за място в парламента на вчерашните избори. Той добави, че не се сърди на премиера, който, по думите му, е имал пълното право да го изключи от Консервативната партия, защото Соумс тръгна срещу партийната линия и заедно с двадесет други членове на управляващата партия и подкрепи опозицията в ключовото за Джонсън гласуване на споразумението за Брекзит, предоговорено от премиера.

"Продължавам да вярвам, че Брекзит е историческа грешка за тази страна, стратегическа грешка. За Брекзит обаче гласува британският народ, така че излизането от ЕС трябва да бъде осъществено и ще бъде осъществено", посочи Соумс. Според него значителното предимство, което Джонсън осигури на партията в Камарата на общините, ще позволи на премиера да подходи по-балансирано към осъществяването на Брекзит и към бъдещите търговски преговори с ЕС, защото неговата главна опора вече няма да бъдат най-непримиримите евроскептици сред торите."Не може да има и сянка на съмнение, че на икономическите интереси на страната повече от всичко друго отговаря запазването на колкото се може по-тесни връзки с Евросъюза и с другите страни", каза Соумс.

ЕС се готви за Брекзит след победата на Борис Джонсън

Коментари

  1. 2019.12.17 | 17:45

    Като разбере , че това е краят Великобритания ще прави други изявления .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет