Няма информация за пострадали при земетресението в Тоскана

  • 09 декември 2019 18:52

  • 1491
  • 0
Няма информация за пострадали при земетресението в Тоскана
© gettyimages

Земетресение разлюля рано тази сутрин италианската област Тоскана и накара изплашените местни жители да излязат от домовете си на улицата, предаде БТА.

По стените на сградите са се появили пукнатини. Има щети по намираща се в региона църква.

Кметовете на градовете в областта Муджело, разположена близо до Апенинските планини, заявиха, че няма пострадали от земетресението. Широка пукнатина е зейнала в портика на църквата "Свети Силвестър" в град Барберино.

Земетресение с магнитуд 4,5 разтърси Централна Италия

Пукнатини се появили и по стените на някои къщи.

Физкултурен салон е пригоден да приюти десетки хора, докато властите проверяват дали домовете им са повредени. За стотици други ще бъде издигнат палатков лагер.

Земетресението бе усетено силно във Флоренция, главния град на Тоскана. Националната геофизична служба на Италия съобщи, че най-силният от трусовете тази нощ е бил с магнитуд от 4,5. Епицентърът е бил на четири километра северно от град Скарперия.

Държавните железници съобщават, че движението на високоскоростния влак между Флоренция и Болоня временно е било спряно, а след това възобновено. Училищата в градовете близо до епицентъра са били затворени като предпазна мярка, докато експерти проверяват дали сградите им са засегнати от земетресението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини