Заподозрян за убийството на грузински гражданин в Берлин иска политическо убежище

Заподозрян за убийството на грузинския гражданин 3елимхан Хангошвили в Берлин е подал молба да му бъде предоставено политическо убежище в Германия, написа вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Според вестника стъпката може да увеличи шансовете заподозреният да разкрие пред германските следователи мотивите на своите действия и евентуален поръчител. Мъжът ще трябва също да обясни защо смята, че животът му е в опасност, пише изданието.

Германското правителство отрече информацията. Говорителят на министерството на вътрешните работи, че в службата за имиграция и бежанци не е постъпила молба за убежище, съдържаща известните на властите лични данни на заподозрения.

Заподозреният за убийството на чеченеца в Берлин е имал връзки с руските служби за сигурност

40-годишният гражданин на Грузия беше убит на 23 август. В същия ден прокуратурата в Берлин обяви ареста на заподозрян, 49-годишен руски гражданин.

На 4 декември германското външно министерство обяви експулсирането от страната на двама служители на руското посолство в Германия поради недостатъчно сътрудничество на руските власти при разследването на убийството на грузинския гражданин Зелимхан Хангошвили.

Берлин напъди руски дипломати

Германската федерална прокуратура подозира руско или чеченско участие в убийството на Хангошвили, убит с два изстрела в главата в парк в центъра на Берлин, докато отивал към джамия.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет