Белгия: Трябва да се храним и да летим по-малко

  • 05 декември 2019 14:42

  • 664
  • 1
Белгия: Трябва да се храним и да летим по-малко
© Getty Images/Guliver (архив)

Белгийците трябва да се хранят и да летят по-малко, да се откажат от част от автомобилите си и да направят изолация на домовете си. Това са част от мерките, които следва да се предприемат, за да може страната да изпълни поетите обещания за опазването на околната среда, съобщиха местни медии. 

Според изчисленията Белгия е необходимо да съкрати със 7,6 на сто киселинното замърсяване всяка година в продължение на десетилетие. За да постигне тази цел, страната може да предприеме пет стъпки.

Първата стъпка е всеки гражданин да се лишава от една пържола на седмица. Втората е да се изключи нощното осветление на автомагистралите.

Парниковите емисии от изкопаеми горива са се увеличили

Третата стъпка предвижда премахването на около един милион автомобила, а четвъртата - отмяната на около 700 хиляди вътрешни полета до летища в ЕС. Последната, пета стъпка налага на около един милион жилища да бъде поставена топлоизолация.

Ако Белгия изпълни тези цели, ще може да осигури своя принос за ограничаване на повишаването на температурата на въздуха до 1,5 градуса по Целзий. Според цитирания университетски преподавател Дамиан Ернст, всичко това е "напълно невъзможно".

Последвайте канала на

БТА
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зелен фасул

2019.12.05 | 16:13

1

"Белгийците трябва да се хранят и да летят по-малко" Хранене веднъж на ден им е достатъчно. С 5 бургера и 2 бози. И да си свалят перушинестите крила.

Добави коментар

Водещи новини