Тимерманс: Всеки трябва да прецени как да промени живота си, за да замърсява околната среда по-малко

  • 05 декември 2019 13:38

  • 199
  • 2
Тимерманс: Всеки трябва да прецени как да промени живота си, за да замърсява околната среда по-малко
© Фейсбук/ Франс Тимерманс

Много е важно да говорим не само за цената на енергийния преход, а и за последиците, ако не направим нищо. Това заяви днес зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Необходимите вложения са скромни в сравнение със загубите, които бихме понесли от бездействие. Ще бъде болезнено и сложно, коментира той. По неговите думи всеки трябва да прецени какви промени да предприеме в собствения си живот, за да замърсява околната среда по-малко.

Тимерманс уточни, че е необходимо в следващите години пътуванията на разстояния от няколкостотин километра да не се извършват със самолет, а с влак. За това са необходими и влакове, отбеляза той. Тимерманс постави въпроса за възстановяването на нощните влакове, както и за облагане на самолетното гориво, както останалите течни изкопаеми енергоизточници.

По неговите думи енергийният преход ще струва стотици милиарди евро на година. Той съобщи, че следващата седмица ЕК ще представи разчет за необходимите действия, както и за цената на бездействието.

Последвайте канала на

БТА
199 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шопендар

2019.12.05 | 15:48

2

аз бих допълнил че вместо държавата да ми вдига данъците на комина,което е санкция с краткосрочен ефект или по скоро никакъв освен финансов за общината,,по добре е да намали таксите за газификация на домакинствата,и да газифицира масово,но знаем че кокала е в мафията и тя няма да го пусне.и 5 пъти да вдигнат данъка на старите коли,ефекта който се гони е помпане на бюджета на общината,а не е дълготрайна грижа за хората.

прав е

2019.12.05 | 14:48

1

прав е, една смислена приказка да чуе от тия европедали

Добави коментар

Водещи новини