Премиерът на Малта подава оставка на 18 януари

  • 30 ноември 2019 19:01

  • 557
  • 0
Премиерът на Малта подава оставка на 18 януари
© pixabay

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат, обвинен в намеса в разследването на убийството на Дафне Каруана Галиция, ще подаде оставка на 18 януари, съобщава Франс прес.

Мускат сподели пред свои съмишленици, че планира да се оттегли от поста заради политическия скандал, избухнал след убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция. Говорител на премиера обаче не потвърди, нито отрече тази информация.

Арестуваха предполагаем посредник в убийството на журналистката Каруана Галиция

Неговата Лейбъристка партия отмени насрочено за неделя събитие, на което той трябваше да държи реч. Началникът на кабинета на премиера и двама министри от правителството му вече подадоха оставки през седмицата заради случая с убийството на журналистката, който заплашва да предизвика политическа криза в островната държава.

Хиляди хора, развяващи малтийския флаг, излязоха по улиците на столицата Валета и призоваха за оставката на премиера Джоузеф Мускат в петък.

Дафне Каруана Галиция беше разследващ журналист, който се занимаваше със случаи на корупция. Тя загина, след като колата ѝ беше взривена на 16 октомври 2017 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини