Германската армия се извини за пускането на снимка на нацистка униформа в Инстаграм

  • 27 ноември 2019 20:22

  • 915
  • 2
Германската армия се извини за пускането на снимка на нацистка униформа в Инстаграм
© Twitter

Германската армия се извини за снимка в акаунта ѝ в Инстаграм, която показваше нацистка униформа със свастики, предадоха ДПА и Франс прес.

Снимката е била направена във военно-историческия музей в Дрезден и е била част от история за влиянието на военните униформи в модата през вековете. Тя била забелязана от в. "Билд" и малко по-късно била изтрита. Снимката показвала униформа на нацистката армия Вермахт с два железни кръста и имперски орел - и трите със свастики.

Говорителят на германското министерство на отбраната Кристиан Тилс заяви, че тази униформа е била холивудски костюм, използван във филма "Валкирия" с Том Круз, отбелязва Асошиейтед прес.

Тилс каза, че появата ѝ в официалния акаунт в Инстаграм е по-скоро "изключително дразнещ случай на небрежност", отколкото неонацистко послание и обеща случаят да се разследва и да се наложат наказания.

Меркел ще направи първото си посещение в "Аушвиц" като канцлер

,,Екстремизмът във всичките му форми е напълно забранен в Бундесвера", увериха в съвместно изявление в Инстаграм, Фейсбук и Туитър германската армия и министерството на отбраната, които се извиниха за "недопустимата грешка".

Съвременната германска армия Бундесвер е създадена през 1955 г., скъсвайки с нацистката армия Вермахт, която е съществувала между 1935 и 1945 г., отбелязва Франс прес.

Министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер заяви в парламента, че тази снимка в Инстаграм е била недопустима и правилно е била изтрита.

,,Съответното ведомство се извини за тази снимка и аз изрично подкрепям това извинение'', каза министърката, цитирана от ДПА.

Последвайте канала на

БТА
915 2

Коментари 2

Добави коментар
Джос

2020.06.03 | 16:52

2
Няма друга толкова тежко промита нация,абсолютни глупаци!
.

2019.11.27 | 23:25

1

Ами това е част от историята на тия к0пелета. Историята не може да се изтрие с гумичка! Съвсем отделен въпрос е фактът, че тогава Германия е била велика, а сега е съставена от паплач - едните джендъри, другите мюслита.

Добави коментар

Водещи новини